پرسش و پاسخ های هوافضايی و هوانوردی

آموزش هاي هدفمند هوانوردي در اين بخش ارائه خواهد شد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, sokuteasemuni, SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3023 بار
سپاس‌های دریافتی: 4754 بار

Re: پرسش و پاسخ های هوافضايی و هوانوردی

پست توسط Mahdi Mahdavi »

سلام.بنده هم مدتیه سوالی برام پیش اومده.
در موتور های توربر فن و توربروپراپ و ... که داخل موتور فن داره .فن چطور به موتور متصل شده؟مثلا محور اون با شافت یا یاتاقان یا بلبرینگ وصل میشه یا اصلا طریقه اتصال طور دیگه ایه؟

حرارت زیاد موتور تاثیری در کارکرد اون نداره؟
ممنونم
ناگهان چقدر زود دیر میشود !
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1138 بار
سپاس‌های دریافتی: 1124 بار

پست توسط salam_2407 »

Mahdi Mahdavi نوشته شده:
در موتور های توربر فن و توربروپراپ و ... که داخل موتور فن داره .فن چطور به موتور متصل شده؟مثلا محور اون با شافت یا یاتاقان یا بلبرینگ وصل میشه یا اصلا طریقه اتصال طور دیگه ایه؟

با اجازه دوستان متخصص .
در موتورهای جت نیروی حاصل از سوخت باعث چرخش توربین که در آخر موتور هست میشه و توربین این نیرو را به وسیله یه شافت به کمپرسور منتقل میکنه و در موتورهای توربو فن و توربو پراپ این شافت بعد از کمپرسور به فن یا پراپ هم متصل است من توی عکسهای زیر با فلش قرمز این شافت را مشخص کردم (این با علم محدود من بود پاسخ کاملتر را دوستان عزیز خواهند داد)
[External Link Removed for Guests]

آخرین ويرايش توسط 2 on CAPTAIN PILOT, ويرايش شده در 0.
دلیل: با تشکر از شما دوست گرامی, پاسخ کاملا" صحیح میباشد.
آخر من از گیسوی تو ، خود را بیاویزم به دار
Moderator
Moderator
سپاس‌های ارسالی: 6304 بار
سپاس‌های دریافتی: 1753 بار
تماس:

پست توسط hamed_713 »

گر 2 تا دشمن از یک نوع جنگنده استفاده کنند آیا میشه تشخیص داد جنگنده مقابل دوست یا دشمنه مثلا هر دو میگ 29 یا سوخو 27 یا اف 15 داشته باشند که جنگنده هایی هستد که خیلی از کشورها دارند

معمولا سیستم های با هوش مصنوعی از روش منطق فازی در ریاضی مسائل رو حل می کنند اما منطق فازی در IFF کاربرد چندانی ندارد.براي اين منظور بايد علاوه بر منطق فازی از منطقي استفاده شود كه توانايي تصميم گيري دروني را داشته باشد.این منطق درونی بر اساس ارسال کد درخواست شناسایی و پاسخ مورد نظر توسط هدف دوست یا دشمن بودن آن را تشخیص می‌دهد، نه از روی RCS و یا نوع هواپیما .

IFF های مدرن دارای 2 سیستم کانال میباشند. فرکانس 1030 megahertz برای سیگنالهای بازجوئی و فرکانس 1090 megahertz برای پاسخ. این سیستم به 4 مد عملیاتی تقسیم گردید: 2 مد برای گروه نظامی- غیر نظامی و 2 مد دیگر اکیدا برای مصارف نظامی. مقررات FAA لازم میداند که کلیه هواپیماهای نظامی- غیر نظامی که در ارتفاع 10,000فوتی و بالاتر بر فراز فضای ایالات متحده پرواز میکنند ملزم به داشتن سیستم IFF transponder با قابلیت گزارش ارتفاع اتوماتیک باشند ( به همین دلیل است که دو مد برای مقاصد نظامی- غیر نظامی به کار میرود).

تصویر 

مد ۱
بصورت ۲ رقم ۸ بیتی برای شناسایی ماموریت بکار می‌رود.
مد ۲
بصورت ۴ رقم ۸ بیتی برای شناسایی افراد بکار می‌رود.
مد 3/A
بصورت ۴ رقم ۸ بیتی برای شناسایی بکار می‌رود.
مد ۴
بصورت کدگذاری شده کاربرد دارد.
مد ۵
نسخهٔ کدگذاری شدهٔ مد S برای کاربردهای نظامی
مد C
این مد برای گزارش ارتفاع بکار می‌رود.
مد S
اطلاعات در این کد بصورت بسته‌های اطلاعاتی در دو باند ارسال و دریافت می‌شوند. بسته به نوع درخواست فرمت‌های مختلفی برای پاسخ‌ها وجود دارد.

سيستم تشخيص دوست از دشمن چگونه کار مي کند ؟
اي ايران
اي سرزمين خوبيها

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3023 بار
سپاس‌های دریافتی: 4754 بار

پست توسط Mahdi Mahdavi »

salam_2407 نوشته شده:
Mahdi Mahdavi نوشته شده:

با اجازه دوستان متخصص .
در موتورهای جت نیروی حاصل از سوخت باعث چرخش توربین که در آخر موتور هست میشه و توربین این نیرو را به وسیله یه شافت به کمپرسور منتقل میکنه و در موتورهای توربو فن و توربو پراپ این شافت بعد از کمپرسور به فن یا پراپ هم متصل است من توی عکسهای زیر با فلش قرمز این شافت را مشخص کردم (این با علم محدود من بود پاسخ کاملتر را دوستان عزیز خواهند داد)

دوست عزيز بسيار ممنونم.الان كاملا متوجه شدم.
يك سوال ديگه.چه چيزي به عنوان روان كننده حركت اين شافت ميشه؟
بلبرينگ يا روغن يا چيز ديگه؟ممنونم.
ناگهان چقدر زود دیر میشود !
Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34091 بار
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

دوست عزیزم, جناب Mahdi Mahdavi گرامی تصویر
درود بر شما تصویر

چه چيزي به عنوان روان كننده حركت اين شافت ميشه؟

در موتورهای جت برای روانکاری و روغنکاری Shaft مرکزی از نوعی روغن خاص استفاده میشود که اصطلاحا" Cooling Oil نام دارد. سیستم روغنکاری Lubrication نامیده میشود که ممکن است در برخی هواپیماها به ازای هر موتور یک سیستم و در برخی مدل های دیگر یک سیستم برای تمامی موتورها استفاده گردد. نقاطی که توسط روغن روان میشود Jurnal نام دارد که در واقع قطعه ای شبیه به یاتاقان میباشد, اما تفاوت های زیادی با یاتاقان های معمول و رایج دارد و به نوعی مخصوص استفاده در موتورهای توربین گازی میباشد.

در تصویر زیر سیستم Lubrication با دایره قرمز مشخص شده است :

Jurnal ها عموما" دورتر از محفظه احتراق قرار میگیرند تا از گرمای شدید موتور در امان باشند. البته یکی دیگر از وظایف Cooling Oil جلوگیری از گرمای زیاد و Over Heat شدن موتور میباشد که برای این منظور, روغن را از نزدیک محفظه احتراق و در داخل کانال جریان هوا عبور میدهند تا مقداری از گرما را جذب نماید. البته این نوع سیستم (خنک سازی موتور با استفاده از روغن) بیشتر در هواپیماهای قدیمی مورد استفاده قرار میگرفت و هواپیماهای امروزی برای خنک سازی موتورهای خود دیگر از روغن استفاده نمیکنند.

کمپانی مشهور و بریتانیایی Rolls Royce اخیرا" بر روی طرحی کار میکند تا بتواند با استفاده از نیرو و میدان مغناطیسی, سیستم Lubrication را از موتورهای جت حذف نماید و باید منتظر ماند و دید که سرانجام این طرح به کجا میرسد ؟! زیرا جدا از آلودگی های زیست محیطی, در صورت بروز سانحه نیز این روغن ها میتوانند مزید بر علت آتش سوزی گردند!

موفق باشید تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط salam_2407 »

دوستان من در توضیح سوال قبلم این مطلب رو اضافه میکنم.
(جنگنده فانتوم)
ماگزیمم برد اسکن: 364 کیلومتر
ماگزیمم برد رهگیری هدف: 91 کیلومتر
برد درگیری با هدف: حدود 30 کیلومتر
میخوام بدونم برد اسکن و رهگیری چه فرقی میکنه و رهگیری دقیقا چیه ؟
یعنی این رادار که 364 کیلومتر برد نهایی امواجش هستند و تا 91 کیلومتر میتونه هدف را پیدا کنه ؟ مثل برد نهایی و موثر اسلحه ؟
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

salam_2407

منظور از اسکن یعنی روئیت هر هدف در صفحه اسکوب رادار / در این فاصله شما فقط می توانید هدف را ببینید و هیچ عکس العملی ( مثلا" شلیک موشک ) را نمی توانید داشته باشید.

منظور از رهگیری , فاصله ایی هست که سیستم اجازه ی قفل کردن بر روی هدف را به شما می دهد. به نوعی هدف خطر را احساس کرده و می فهمد که کشف شده است.

برد درگیری هم بسته به نوع سلاح هواپیما دارد, به عنوان مثال جنگنده فانتوم , چون موشک کیان برد اسپارو را حمل می کند , در صورتی که بخواهد با هدف در گیر شود حداقل باید تا 30 کیلومتری به هدف نزدیک شده و سپس شلیک کند.

به عنوان مثال برد رهگیری رادار اف-14 بیش از 200 کیلومتر هست و می تواند با موشک AIM-54 در فاصله 100 کیلومتری به سمت هدف شلیک کند.

رادار ها بسته به نوع هواپیما, مد های مختلفی را برای رهگیری و درگیری با اهداف دارند. به عناوان مثال مد های رادارAN/AWG-9 اف-14 عبارتند از:
PS / PDS/RWS/PDSTT/TWS

تصویر
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34091 بار
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

دوست عزیز, جناب salam_2407 گرامی تصویر
درود بر شما تصویر

با کمی تاخیر به سراع پاسخ آخرین سوال شما میرویم :
سیستم کنترل آتش چطور کار میکنه

سیستم کنترل آتش یا همان Fire Control System که در اختصار FCS نیز نامیده میشود مجموعه ای از قطعات و پردازنده های مختلف میباشد که در جهت کنترل, شلیک و گاهی هدایت تسلیحات مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم بر روی کلیه تسلیحات نظامی مدرن همچون: تانک ها, تسلیحات دریایی, هواپیماهای جنگنده و .... که دارای قابلیت هدفگیری و شکلیک های برنامه ریزی شده میباشند نصب میشود.

قطعات تشکیل دهنده این سیستم با توجه به نوع سلاح و همچنین کاربرد آنها متفاوت میباشند اما عموما" یک FCS از قطعات زیر تشکیل میگردد:

1- سامانه کنترل توسط اپراتور - Operation Control
2- سیستم فاصله یاب - Predecting System
3- چندین سنسور الکترونیکی - Electronical Sencors
4- یک یا چند Gyro جهت تشخیص وضعیت سلاح
5- مرکز کنترل - Processor
6- دوربین هدفیاب - Camera
7- چندین سوئیچ تنظیم - Adjustable Switch

که با یکدیگر در ارتباط هسند و در واقع از لحظه اولین فرمان توسط اپراتور تا لحظه برخورد و انهدام گلوله, دائما" در حال پردازش و ارسال و دریافت اطلاعات میباشند. البته نوع حساسیت و همچنین تنظیمات کلی سیستم نیز با توجه به انتخاب حالت Manual و Automatic متغیر میباشد و ممکن است برلخی قطعات در حالت Manual از مدار خارج گردند.   

موفق باشید تصویر  
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط salam_2407 »

ذوستان عزیز ممنون از پاسخ های کامل شما که بار علمی من وکلا کسانی که به این انجمن سر میزنند را بالا میبرد. :razz:
ببخشید که من زیاد سوال میکنم (الان حالت یه تشنه رو دارم که به چشمه رسیده و میخواد از اون بنوشه تا سیراب بشه ) :(
سوال بعدیم اینکه قفل راداری به چه صورت انجام میشه چرا کشف هدف کافی نیست و حتما هدف باید در محدوده توان رهگیری جنگنده باشه و از همه مهم تر این که چطور جنگنده هدف میتونه این قفل رو بشکنه ؟
مگه موشک به طرف هدفی که در رادارش میبینه نمیره ؟ به غیر از مباحث جنگال به طرز دیگری هم میشه یه موشک راداری رو منحرف کرد
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

سلام تصویر

سوال بعدیم اینکه قفل راداری به چه صورت انجام میشه چرا کشف هدف کافینیست و حتما هدف باید در محدوده توان رهگیری جنگنده باشه و از همه مهم تراین که چطور جنگنده هدف میتونه این قفل رو بشکنه ؟

اول اینکه چرا باید در محدوده برد رهگیری باشه:

چون در فواصل دور همه پرتو دوباره به سیستم بر نمی گردند.شاید تعداد پرتو برگشتی برای روئیت مناسب باشند اما برای تعقیب هدف کافی نیستند. به همین دلیل قفل شدن روی هدف در برد رهگیری انجام خواهد شد.

اما چگونگی قفل شدن روی هدف:

با دیدن هدف , خلبان یا اپراتور پرتو ها را مستقیما" بر روی هدف متمرکز می کند. در واقع به پالس های رادار جهت می دهد. مثل تاباندن نور از یک آینه به هر جای دلخواه.

با تعیین هدف, به طور اتوماتیک پرتورها در محدوده ی زاویه آزیموت و الویشن رادار به تعقیب هدف می پردازند.

در محوده ی خاص( in block )اجازه شلیک موشک داده می شود.

در تاپیکی خاص که دوست عزیزم اویس نوشته است راه های فرار از موشک برسی شدند. اما فرار از چنک موشک, بسته به تکنولوژی موشک و فاصله آن تا هواپیما دارد. اصولا" فرار از موشک های راداری مشکل هست.

فناوری ضد موشک Chaff

اگر فاصله دور باشد بهترین کار ارتفاع گرفتن و حرکت با حداکثر سرعت در 180 درجه خلاف مسیر موشک هست.
اما اگر در in block باشید بهترین کار ایجکت هست تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط salam_2407 »

پس چطور قفل توسط هدف شکسته میشه ؟
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

پس چطور قفل توسط هدف شکسته میشه ؟

معمولا" هدف همواره سعی می کند که با سیستم ECM خود اجازه قفل شدن را ندهد.

گاهی اوقات که هم که هدف از رهگیری خارج می شود, عامل آن فاصله , انجام مانور و شرایط جویهست.

در هر صورت تکنیک های خاص اقدام متقابل این کار را انجام می دهند. که آنچنان هم تاثیر گذار نیست.
ارسال پست

بازگشت به “مدرسه هوانوردي”